Budi dio naše mreže
Izbornik

Zagrebački vatrogasci u 8 dana nove godine odradili 1000 intervencija

Zagreb (IKA)

Hrvatska vatrogasna zajednica izvijestila je o aktivnostima vatrogasnih snaga na potresom pogođenom području tijekom petka 9. siječnja, te je izvijestila da su zagrebački vatrogasci zabilježili više od 1000 intervencija u osam prvih dana 2021. godine.

564 intervencije na području Sisačko-moslavačke županije

Među intervencijama koje su vatrogasne snage tijekom 9. siječnja odradile na području Sisačko-moslavačke županije, ističu se predradnje za sigurno uklanjanje kape zvonika katedrale u Sisku, u čemu su sudjelovali vatrogasci iz JVP-a Sisak i JVP-a Zagreb. Zajedno s HEP-om i HGSS-om odrađene su i radnje za sanaciju trafostanice u Petrinji.

Vatrogasci su također nastavili s aktivnim radom na uklanjanju oštećenih dimnjaka, sanacijama krovišta, uklanjanju crjepova, osiguravanju ruševnih mjesta te drugih zadaća u svrhu spašavanja i zaštite ljudskih života. Ukupno je angažirano 577 vatrogasaca sa 147 vatrogasnih vozila, koji su odradili 564 vatrogasne intervencije.

U Vatrogasnoj operativnoj zoni Glina angažirane su snage s područja VZŽ-a Karlovačke, Šibensko-kninske, Koprivničko-križevačke, Krapinsko-zagorske te Državne intervencijske vatrogasne postrojbe Zadar, Šibenik i Split. Na području djeluje ukupno 233 vatrogasaca s 57 vatrogasnih vozila; evidentirane su 172 intervencije.

Na području VOZ-a Sisak angažirane su snage s područja VZŽ-a Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske, Požeško-slavonske, Varaždinske, Međimurske i Virovitičko-podravske, s ukupno 170 vatrogasaca s 38 vatrogasnih vozila, a evidentirane su 202 intervencije.

JVP Zagreb: 1000 intervencija u 8 dana

Vatrogasci JVP-a Grada Zagreba i DVD-a s područja Grada Zagreba su tijekom 9. siječnja imali 72 tehničke intervencije na sanaciji posljedica potresa te ostalih izvida vezanih za procjenu stanja navedenih dijelova objekata. Na navedenim tehničkim intervencijama sudjelovao je ukupno 421 vatrogasac sa 133 vatrogasnih vozila. JVP Grada Zagreba je u prvih 8 dana 2021. zabilježio preko 1000 intervencija.

Vatrogasci s područja Zagrebačke županije bili su angažirani na novih 17 tehničkih intervencija  na kojima je sudjelovalo 66 vatrogasaca s 20 vatrogasnih vozila.

Vatrogasci JVP Grada Križevaca iz Koprivničko-križevačke županije imali su ukupno 7 intervencija koje se odnose na oštećenja krovišta i dimnjaka na području Križevaca. U tim intervencijama sudjelovalo je ukupno 14 vatrogasca sa 7 vatrogasnih vozila, izvijestila je HVZ.

Postrojavanje vatrogasnih snaga u Petrinji (HVZ)