Budi dio naše mreže
Izbornik

Zahvala pape Franje zdravstvenim djelatnicima iz Lombardije

Vatikan (IKA)

Papa Franjo je u subotu 20. lipnja održao svoju prvu audijenciju za skupinu zdravstvenih djelatnika iz pandemijom najpogođenije talijanske regije (Lombardije) otkako je Italija ukinula većinu mjeru uvedenih kako bi se spriječilo širenje COVID-19 i zahvalio im na radu tijekom pandemije, javlja Vatican News, a prenosi Hina.

“Bili ste jedan od potpornih stupova cijele zemlje”, rekao je liječnicima i medicinskim sestrama iz Lombardije okupljenim u vatikanskoj Klementinskoj dvorani.

“Vama ovdje i vašim kolegama po cijeloj Italiji izražavam svoje poštovanje i iskreno zahvaljujem, a znam da izražavam osjećaje sviju”, rekao je Papa.

Zahvalio je zdravstvenim djelatnicima što su bili “anđeli” i tako što su davali svoje mobilne telefone pacijentima na samrti kako bi se mogli oprostiti od voljenih.

Italija se 3. lipnja vratila u razmjerno normalno stanje dozvolivši Talijanima ponovno putovanje zemljom. No pravila poput socijalnog distanciranja u javnim prostorima i nošenje maski još su uvijek na snazi.

U Italiji je od koronavirusa umrlo gotovo 35.000 ljudi, a više je umrlo samo u SAD-u, Brazilu i Velikoj Britaniji.

Gotovo 170 umrlih bili su liječnici i Papa im je u izrazio posebno poštovanje, objavio je Vatican News, a prenijela Hina u subotu 20. lipnja.