Budi dio naše mreže
Izbornik

Zahvalno misno slavlje slavonskobrodskih maturanata

Slavonski Brod (IKA)

Redovitu misnu za mlade, koju svake srijede u župnoj crkvi Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu predvodi studentski kapelan Robert Farkaš, obogatili su u srijedu 15. svibnja slavonskobrodski maturanti sudjelujući sa svojim profesorima i vjeroučiteljima na večernjem zahvalnom misnom slavlju na kraju svoga srednjoškolskog obrazovanja.

U homiliji kapelan Farkaš ukazao je na opasnost današnjeg čovjeka koji u trci za vremenitim dobrima zanemaruje svoj duhovni život pod izgovorom da za to nema vremena. „Zahtjev Kistova uskrsnuća je žurni zahtjev. Kršćanin u svom duhovnom rastu ne može reći ima za to vremena“, upozorio je kapelan Farkaš. Navodeći događaje nakon Kristova uskrsnuća posvijestio je kako Isus svoje učenike poziva na žurnost, na promjenu života. Mlade je pozvao da ne odgađaju neke promjene koje su važne u njihovu životu, ne odgađaju odricati se raznih ovisnosti ostavljajući to za neka daljnja vremena.

Svjestan da kršćani nedovoljno Boga ozbiljno shvaćaju, nego žive lagodno, obraćenje odgađaju za neka druga vremena, mladima je pojasnio da nas uskrsno vrijeme poziva na promjenu života, na usklađivanje života s Uskrslim Gospodinom.  „U ovom uskrsnom vremenu spasenje nam je sve bliže, zato nema čekanja, nema vremena, ili smo Kristovi ili nismo, ili ćemo za njim ili ne“, zaključio je kapelan Farkaš.

Poslije mise slijedilo je klanjanje pred Presvetim, koje je kao i misu animirao studentski zbor mladih.

 

Ključne riječi:
maturanti misa Slavonski Brod