Budi dio naše mreže
Izbornik

Počela Ministrantska malonogometna liga u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji

Zagreb (IKA)

U organizaciji Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije, 26. studenoga počela je nova 18. sezona Ministrantske malonogometna lige „Ivan Merz“ nakon dvije godine pauze uzrokovane pandemijom.

Ministrantska malonogometna liga (MMNL) počela je misom u Nadbiskupskom sjemeništu u Splitu koju je predvodio don Antun Mate Antunović, pomoćnik povjerenika za mlade i župni kapelan na Visokoj uz koncelebraciju drugih prisutnih svećenika. Na misi je prisustvovalo više od 150 ministranata sa svojim župnicima, kapelanima i voditeljima.

Nakon mise započeo je i natjecateljski dio lige na igralištu Nadbiskupskoj sjemeništa.

Ovo godine natječe se 15 župnih ministrantskih ekipa i to iz župa Ravne Njive, Strožanac, Konkatedrala, Kman, Sv. Marko Makarska, Podstrana, Pujanke, Brda, Sućidar, Visoka, Vranjic, Kamen, K. Kambelovac, Blatine/Škrape i Veli Varoš.

MMNL se igra u dva dijela. Prvi dio sezone će se odigrati sada na jesen, dok se drugi dio nastavlja na proljeće pred Uskrs kada će se održati i završnica MMNL. Liga je podijeljena u dvije skupine te iz svake skupine u završnicu ulaze po četiri najbolje ekipe koje se natječu za pehare i medalje.