Budi dio naše mreže
Izbornik

Započeli građevinski radovi za Svetu godinu 2025. u Rimu

Rim (IKA)

U Rimu su započeli građevinski radovi za Svetu godinu 2025. - 16 mjeseci prije početka velikog katoličkog događaja na kojem se očekuje nekoliko milijuna hodočasnika, izvještava KNA.

U utorak 22. kolovoza počelo je s radom prvo gradilište nedaleko od Bazilike svetog Petra, priopćio je grad Rim. Područje između Castel Sant’Angelo i Via della Conciliazione koja vodi prema Trgu svetog Petra trebalo bi biti povezano pješačkom zonom za 70 milijuna eura. Promet će tada ići pod zemljom.

Za Svetu godinu grad i provincija Rim predvidjeli su čitav niz građevinskih projekata. Prema talijanskom dnevniku Il Fatto Quotidiano, 87 njih je klasificirano kao „bitni i neodgodivi“. Za to je predviđeno 1,3 milijarde eura. Budući da Sveta godina počinje već krajem prosinca 2024., građevinski radovi moraju biti završeni u rekordnom roku.

Sveta godina je jubilarna godina u Katoličkoj Crkvi koja se redovito slavi svakih 25 godina. Biblijski model je „jubilarna godina“ o kojoj govori Levitski zakonik. Oko 25 milijuna ljudi došlo je u Rim za posljednju obljetnicu 2000. godine, izvještava KNA.

Ključne riječi:
Rim Sveta godina 2025.