Budi dio naše mreže
Izbornik

Zatvaranje biskupijskog postupka o životu, junačkim krepostima i glasu svetosti sluge Božjega Ivana Bonifacija Pavletića

Rim (IKA)

Zatvaranje biskupijskog postupka o životu, junačkim krepostima i glasu svetosti sluge Božjega Ivana Bonifacija Pavletića održat će se u petak 10. ožujka u Rimu, na prvome katu Lateranske palače u Sala della Conciliazione (Dvorani pomirenja) s početkom u 12 sati.

Nakon šest godina zatvara se prvo poglavlje stroge procedure kojom Crkva propituje kvalitetu ljudskih i kršćanskih vrlina kandidata koji trebaju biti uzdignuti na čast oltara te se ona sada nastavlja u Vatikanu u Dikasteriju za proglašenje svetih.

Mladi redovnik Družbe sinova Bezgrješnog Začeća, podrijetlom iz Zbjegovače (župa Ilova) preminuo je u dobi od 33 godine u Rimu 4. studenog 1897. godine, dok je još bio živ utemeljitelj Družbe, blaženi Luigi M. Monti, a koji je i sam promovirao zbirku sjećanja i svjedočanstava o liku mladog redovnika, koji je živio i umro na glasu svetosti u očima svoje subraće i svih koji su ga poznavali.

Na ovom jednostavnom, ali značajnom obredu zatvaranja biskupijskog postupka mogu osobno sudjelovati sve zainteresirani, a svečanost će se prenositi i putem Youtube i Facebook kanala Rimske biskupije.