Budi dio naše mreže
Izbornik

Zavjetna misa u Koraću

Koraće (IKA)

Zavjetna misa Blaženoj Djevici Mariji okupila je u petak, 15. ožujka u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Koraću u Bosanskoj Posavini pedesetak Koraćana, koji inače redovito već treću godinu svakoga 15. u mjesecu hodočaste svojoj nebeskoj zaštitnici moleći njezin zagovor za opstanak i povratak u svoj ratom opustošeni kraj.

Pod geslom „Majko dobrog savjeta, budi nam utjeha“ misno slavlje predvodio je fra Ilija Jerković, ravnatelj Zlatnog cekina, dugogodišnji župnik u Koraću. Uz domaćeg župnika fra Ivana Marića koncelebrirali su fra Velimir Zirdum, fra Ivan Ćurić i vlč. Slaviša Stavnjak.

U prigodnoj homiliji fra Ilija je posvjestio kako je Marija nebeska majka uvijek tu za nas, posreduje za nas kod svoga Sina. Ustvrdio je da bio ovaj svijet bio puno bolji, ljepši plemetiniji kad bi mi ozbiljno shatili Evanđelje i živjeli po njemu. Na kraju je pozvao vjernike da ih pobožnost prema Mariji potakne da u nama više živi sjećanje na Mariju, na Isusa i pouzdanja u Božju providnost, te da živimo za susret s Gospodinom u vječnosti.

Prije mise bila je pobožnost križnog puta.

Ključne riječi:
Koraće