Budi dio naše mreže
Izbornik

Zaziv Duha Svetoga u Katoličkoj osnovnoj školi u Šibeniku

Šibenik (IKA)

Prilagođeno posebnim epidemiološkim uvjetima ove školske godine, u Katoličkoj osnovnoj školi u Šibeniku 10. rujna šibenski biskup Tomislav Rogić u zajedništvu s ravnateljem Katoličkoga školskog centra don Rokom Glasnovićem slavio je Službu riječi sa Zazivom Duha Svetoga.

U atriju škole okupila se nekolicina djelatnika, a svi učenici i ostali djelatnici sudjelovali su preko školskog razglasa u svojim učionicama. Uvodnim riječima biskup je podsjetio na zahvalnost što smo u školi te na zajedništvo koje ostvarujemo i ovim putem.

U homiliji je potaknuo na promišljanje nad naviještenom Božjom riječju. „Svi smo djeca Božja i to ljubljena. Kako to znamo? Često zaboravljamo prepoznati njegove darove. Zato nam je poslao svoga Duha. Dao nam je radost života, roditelja, učitelja, igru. Dao nam je ovu školsku godinu kao poklon koji ćemo pomalo razmotavati svakog školskog dana. Molimo da se nikad ne udaljujemo od milosti i zaštite Nebeskog Oca. Trebat će nam učenja, suradnje svih sudionika ove školske zajednice da svi budemo kao jedna velika obitelj koja se nosi s novim izazovima sa strpljivošću i ustrajnošću. Zahvalimo Ocu nebeskom jer smo njegova ljubljena djeca. Dragi učenici, učinite ovu školsku godinu svima koji se brinu za vaš rast i dozrijevanje ponosnima na vas. Rastite u znanju, milosti i ljubavi. Bog sve okreće na dobro!“

Nakon udijeljenog blagoslova biskup Rogić i ravnatelj KŠC posjetili su najmlađe učenike mahnuvši im s vrata. Tako su zadovoljili znatiželju malenih koji su se pitali tko to govori putem školskog razglasa, kao na radiju.