Budi dio naše mreže
Izbornik

Zaziv Duha Svetoga za učenike katoličkih škola u Virovitici

Virovitica (IKA)

Na početku nove školske godine u utorak 17. rujna duhovnik Katoličke klasične gimnazije i Katoličke osnovne škole u Virovitici Ljubiša Krmar predvodio je euharistijsko slavlje sa zazivom Duha Svetoga u crkvi Sv. Roka za učenike i djelatnike navedenih škola.

Na početku misnoga slavlja pozdravio je učenike, djelatnike i roditelje, a posebno prve razrede obje škole, zaželjevši im dobrodošlicu. Potaknuo ih je da se uz pjesmu, molitvu i Božju riječ pripreme za novu školsku godinu, moleći Božji blagoslov za novi početak i uspjeh. U homiliji je naglasio kako „svi trebamo na početku nove školske godine zazvati Duha Svetoga, kako bi on, Duh Branitelj bio vođa na putu u ostvarivanju ciljeva“. Nasljedovati Isusa Krista poput apostola treba biti ideal svakog učenika i nastavnika, spomenuo je duhovnik Krmar te nastavio da svatko treba biti oduševljen Isusov učenik, pratiti ga i slušati. Zaključio je mišlju „da nas Isus Krist poziva da ustanemo i da hrabro koračamo životnim stazama“. Pri koncu slavlja ravnatelj Katoličke osnovne škole Mario Večerić zahvalio je svim učenicima i djelatnicima na sudjelovanju, a posebno roditeljima učenika. Istaknuo je kako ih je svake godine sve veći broj na zajedničkim misnim slavljima te im zahvalio na suradnji i potpori, a posebice na molitvi i žrtvi koju čine za svoju djecu i školu.

Pjevanje je animirao zbor učenika Katoličke osnovne škole i Katoličke gimnazije pod vodstvom učiteljice glazbene kulture Irene Maras.