Budi dio naše mreže
Izbornik

Zbor „Izvor“ održao koncert povodom 30. obljetnice početka djelovanja

Zagreb (IKA)

Zbor „Izvor“ Župe sv. Josipa na zagrebačkoj Trešnjevki je svečanim koncertom u Koncertnoj dvorani „Vatroslav Lisinski“, u utorak 7. svibnja 2024., proslavio 30 godina djelovanja.

Nakon uvodnog pozdrava župnika Damira Ocvirka uslijedio je splet pjesama po kojima je prepoznatljiv glazbeni opus zbora. Zborsko pjevanje upotpunio je scenski nastup zboraša i prigodna rasvjeta koja je pratila svaku pjesmu na drugačiji način uz veliki videozid na kojemu se izmjenjivala scena s fotografijama, natpisima i kratkim izjavama pjevača.

Na repertoaru su bile duhovne šansone, hitovi Olivera Dragojevića, te gospel po kojem je „Izvor“ poznat i izvan granica zemlje.

Zbor od samoga početka vodi Ivana Jelinčić r. Šurina. U prigodnom govoru istaknula je da se članovi neizmjerno vesele koncertu. „Izvor čine pojedinci, ali zajedno smo zapravo jedna velika obitelj“, dodala je.

Osim po pjevanju na nedjeljnom euharistijskom slavlju u 12 sati, zbor je poznat po vlastitim koncertima te suradnjama sa svjetskim i domaćim izvođačima. Među suradnjama na koje su članovi zbora posebno ponosni, su one s Howard Gospel Choirom, Glorijom Gaynor, i Oliverom Dragojevićem. Zbor je nastupio i u završnici emisije Do posljednjeg zbora Hrvatske radiotelevizije.