Budi dio naše mreže
Izbornik

Zbor Schola Cantorum održao koncert u Bakru

Bakar (IKA)

Jedan od najboljih hrvatskih zborova, zbor Schola Cantorum iz Rijeke, specijaliziran za izvođenje velikih koncertnih djela klasične duhovne glazbe, u utorak 22. listopada održao je koncert duhovne glazbe u crkvi Majke Božje od Porta u Bakru.

Pred mnogobrojnom publikom i zaljubljenicima u klasičnu glazbu u biseru bakarske sakralne baštine izveli su djela svjetski poznatih skladatelja – W.A.Mozarta, G. Faurea itd., ali i hrvatskih skladatelja poput ranobaroknog Riječanina Vinka Jelića i Albe Vidakovića. Zborom je dirigirala zborovođa, maestra Ingrid Haller, prof., a za orguljama pratila studentica Muzičke akademije u Zagrebu, Petra Kukavica. Koncert su zajednički organizirali Kulturno-umjetnička udruga Sklad iz Bakra i Kulturno-umjetnička udruga Dulciana iz Rijeke uz podršku Primorsko-goranske županije.

Nakon koncerta, župnik vlč. Nikica Jurić, čestitao je Scholi Cantorum Rijeka te izrazio zadovoljstvo kvalitetnom, odabirom i izvedbom programa. U duhu kulture pastorala i pastorala kulture, u čijem znaku je nova pastoralna godina u Riječkoj nadbiskupiji, kao i ususret 2020. godini kada Rijeka nosi titulu Europske prijestolnice kulture, vlč. Jurić je istaknuo kako su ovakvi koncerti prigoda da se sakralni objekti stave u službu kvalitetnih programa. Crkva Majke Božje od Porta biser je sakralne i povijesne baštine i pomno birani program koncerta pokazatelj je da ovakvi sakralni prostori trebaju služiti za slavljenje Boga i kroz glazbenu umjetnost.

 

Ključne riječi:
Bakar koncert Schola Cantorum