Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: bakar

Proslavljena župna svetkovina sv. Margarete u Bakru

Vjernici i građani grada Bakra proslavili su u srijedu 13. srpnja župnu svetkovinu sv. Margarete, ujedno Dan grada, svečanom liturgijom koju je predslavio vikar za kler Riječke nadbiskupije don Vjekoslav Đapić.

Križni put od Bakra do Svetog Kuzma

Bakarani tradicionalno na Veliki petak u rano jutro moleći pobožnost križnog puta hodočaste do Svetog Kuzma, a tako je bilo i 15. travnja ove godine.

Zbor Schola Cantorum održao koncert u Bakru

Jedan od najboljih hrvatskih zborova, zbor Schola Cantorum iz Rijeke, specijaliziran za izvođenje velikih koncertnih djela klasične duhovne glazbe, u utorak 22. listopada održao je koncert duhovne glazbe u crkvi Majke Božje od Porta u Bakru.

Branitelji pomažu Hospicij

Plodove humanitarne akcije u organizaciji „Ajkula" - Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata, koja je u Praputnjaku 28. rujna okupila brojne građane, sudionici su predstavili javnosti na konferenciji za novinare u dvorani Hospicija 9. listopada. Branitelji i prijatelji natjecali su se u kuhanju lovačkog kotlića, a prikupljena sredstva od dobrovoljnih priloga i prodaje pića namijenili su Hospiciju.

Proslavljen blagdan sv. Margarete u Bakru

Blagdan sv. Margarete, zaštitnice grada Bakra, proslavljen je u subotu 13. srpnja u Bakru. Na inicijativu župnika Nikice Jurića, prvi put u povijesti Bakra održana je procesija s moćima ruke sv. Margarete od crkve Majke Božje od Porta do crkve Sv. Margarete.

Susret zborova Bakarskog dekanata

Povodom blagdana sv. Cecilije, zaštitnice pjevača, u crkvi Sv. Filipa i Jakova u Gradu Grobniku, u subotu 24. studenoga održan je susret župnih zborova Bakarskoga dekanata.