Budi dio naše mreže
Izbornik

Željka Markić: Zaštitimo najugroženiju manjinu u Hrvatskoj

Valpovo (IKA)

Građanska inicijativa U ime obitelji organizira Hod za život koji će biti 18. svibnja u Osijeku. Tome je bila posvećena župna tribina u Valpovu u ponedjeljak 8. travnja u centru kulture M. P. Katančić. O temi „Zaštitimo najugroženiju manjinu u Hrvatskoj“ govorila je Željka Markić.

Predsjednica udruge U ime obitelji Markić govorila je o početku života te o pravu na život od začeća do prirodne smrti. To je istina koja se niječe i kojom se manipulira da bi se opravdao pobačaj. Zato smo svi pozvani zastupati istinu o ljudskom životu.

U raspravi je rečeno da se i kršćani ne javljaju dovoljno u obrani života, a pobačaj je označen kao novi genocid.

Moderatori tribine su bile Lidija Blagovjević, koordinatorica Hoda za život za Osječko-baranjsku županiju i Zrinka Habjanović, koordinatorica za Hod za život za grad Valpovo. Na tribini su pjevale na početku i na kraju ŽVS Bocanjevčanke. Uz župnika Zvonka Mraka i župnog vikara Josipa Erjavca, na tribini su bili nazočni i fra Branko Janjić, župnik i gvardijan u Belišću i fra Tomislav Vrsaljko i fra Dario Mican, župni vikari u Belišću. Iz Belišća su došli ovogodišnji krizmanici i župni suradnici. Iz župe Valpovo na tribini su bile redovnice, vjeroučiteljice, župni suradnici te članovi mješovitog župnog zbora.