Budi dio naše mreže
Izbornik

Župni zbor i Klapa iz Omiša pohodili katedralu u Banjoj Luci

Banja Luka (IKA/TABB)

U subotu, 18. svibnja članovi Zbora župe sv. Mihovila arkanđela iz Omiša, zajedno sa svojim župnikom don Matom Čulićem, posjetili su katedralu sv. Bonaventure u Banjoj Luci.U subotu, 18. svibnja članovi Zbora župe sv. Mihovila arkanđela iz Omiša, zajedno sa svojim župnikom don Matom Čulićem, posjetili su katedralu sv. Bonaventure u Banjoj Luci.

U Zboru pjevaju i članovi Klape Oneum također iz Omiša. Oni su nakon večernje mise u katedrali održali koncert povezan s 150. obljetnicom dolaska redovnika trapista u Banju Luku.

Zbor i Klapa su pjevali duhovne skladbe domaćih i inozemnih autora te dalmatinske i tradicionalne pjesme. Zborom je ravnala prof. Rozarija Samodol. Na orguljama je pratila s. Maksenicija Midenjak, a na violini gospođica Ana Bubalo.

Sutradan, u nedjelju 19. svibnja, u katedrali su sudjelovali na misi i predvodili pjevanje pjevajući misu don Šime Marovića.

U odsutnosti oba biskupa goste je pozdravio rektor katedrale Pero Ivan Grgić, a na raspolaganju im je bio i biskupijski ekonom mons. Ivica Božinović.