Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: 50-obljetnica-svecenistva

Vlč. Franjo Bodonji u Ladimirevcima proslavio zlatnu misu

Župnik u Ladimirevcima vlč. Franjo Bodonji u nedjelju, 28. kolovoza svečano je obilježio pedesetu obljetnicu svećeništva zlatnom misom, koju je slavio zajedno sa svojim dugogodišnjim župljanima ispred župne crkve Uzvišenja Svetoga Križa u Ladimirevcima.

Fra Perica Martinović proslavio zlatnu misu

Svećenik Franjevačke provincije Bosne Srebrene fra Perica Martinović proslavio je zlatnu misu u nedjelju 7. kolovoza u rodnoj Župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Tolisi u Bosanskoj Posavini. 

Zlatna misa vlč. Stipana Bošnjaka

Župnik u Kringi i Muntrilju vlč. Stipan Bošnjak u nedjelju 3. srpnja proslavio je 50. obljetnicu svećeničkog ređenja. Svečar je predvodio misno slavlje u župnoj crkvi Uznesenja Marijina u Kringi, a propovjednik je bio subotički biskup Slavko Večerin.

Mons. Jezerinac u karlovačkom svetištu predslavio misu sa zlatomisnicima

Umirovljeni vojni biskup Juraj Jezerinac je u Hrvatskom nacionalnom svetištu sv. Josipa u Karlovcu, na 20. srijedu Velike pobožnosti sv. Josipu, 2. lipnja, predslavio misu u zajedništvu sa zlatomisnicima – supsidijarom Svetišta vlč. Zlatkom Golubićem i kanonikom Prvostolnoga kaptola zagrebačkog mons. Zvonimirom Sekeljom.

Biskup Perić proslavio 50. obljetnicu svećeništva

Mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski Ratko Perić u subotu, 14. rujna proslavio je svoj Zlatni misnički jubilej. Proslava je započela Svečanom akademijom s pozdravnim govorima, izlaganjem biskupa Tome Vukšića o zajedničkom djelu "Ljubav koja ne prestaje" (2019.), tj. o osvrtima na biskupovu knjigu "Nada koja ne postiđuje" (2018.), i zahvalnicom biskupa Perića. Uslijedila je svečana sv. Misa u katedrali Marije Majke Crkve koju je predvodio biskup slavljenik u koncelebraciji s biskupima i svećenicima, a sudjelovali brojni vjernici. Propovijedao je banjolučki biskup Franjo Komarica.