Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: anamarija-carevic

Otvorena 'Jubilarna Ignacijeva godina' povodom 400 godina od kanonizacije osnivača Družbe Isusove

Počela je 'Jubilarna Ignacijeva godina' u kojoj isusovci i cijela ignacijevska obitelj obilježavaju 400. obljetnicu kanonizacije sv. Ignacija Loyolskoga, osnivača Družbe Isusove. Za našu zemlju otvorenje 'Jubilarne Ignacijeve godine' u srijedu, 20. svibnja, predvodio je u crkvi Bezgrešnog Srca Marijina na Jordanovcu u Zagrebu apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua.

Nadbiskupska klasična gimnazija žaluje za preminulom učenicom Anamarijom

Ravnateljica Nadbiskupske klasične gimnazije u Zagrebu Ljuba Duvnjak i duhovnici Matija Pavlaković i Petar Mlakar, duboko potreseni smrću učenice Anamarije Carević, stradale u potresu u Zagrebu, uime svih profesora i djelatnika Škole izrazili su kršćansku sućut njezinoj obitelji i svima koji su joj životom bili bliski.

Kardinal Bozanić izrazio sućut obitelji Carević

Kardinal Josip Bozanić, nadbiskup zagrebački, u utorak 24. ožujka izrazio je sućut obitelji Carević čija je petnaestogodišnja kći Anamarija, teško ozlijeđena u potresu koji se u nedjelju 22. ožujka dogodio u Zagrebu, jučer preminula u poslijepodnevnim satima, prenosi Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.