Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: ante-luketic

Dan hrvatskih branitelja ogulinskog kraja

Četvrti dan hrvatskih branitelja ogulinskog kraja (grada Ogulina i općina Josipdol, Tounj, Plaški i Saborsko) odnosno 4. memorijal Ivica Cindrić, a u organizaciji Udruge branitelja općine Josipdol i općine Josipdol obilježen je u četvrtak 22. srpnja.

Proslavljena Rokova na Liščevki

Tradicionalno slavlje Rokove na Liščevki održalo se u nedjelju 23. kolovoza kod istoimene kapelice posvećene sv. Roku, koju je 1996. godine blagoslovio tadašnji riječki nadbiskup u miru Josip Pavlišić.

Proslavljen blagdan sv. Antuna u znaku 25. obljetnice djelovanja filijalne kapelice

U naselju Vojnovcu u župi Cerovnik u Ogulinskom dekanatu u subotu 13. lipnja svečano je proslavljen blagdan naslovnika kapele, sv. Antuna Padovanskog. Proslava je bila u znaku 25. obljetnice od uspostave filijalne kapele u kojoj su se svih ovih godina okupljali vjernici prognani iz svojih ognjišta tijekom posljednjeg rata u Bosni i Hercegovini, a koji su svoj novi dom našli u Vojnovcu.

Započele 12. orguljaške večeri u Gospićko-senjskoj biskupiji

Glavni akter ovogodišnjih 12. orguljaških večeri u Gospićko-senjskoj biskupiji je maestro Pavao Mašić, profesor na Muzičkoj akademiji u Zagrebu i glavni orguljaš crkve Sv. Marka na Gornjem gradu. Ovaj vrsni čembalist i orguljaš tijekom orguljaških večeri nastupit će u tri središta biskupije - Sv. Jurju, Oštarijama i Gospiću.