Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: antonio-cutura

Spomen na pokojne branitelje 101. bosanskobrodske brigade

U povodu obilježavanja 30. obljetnice osnivanja 101. bosanskobrodske brigade (BBB) Hrvatskog vijeća obrane, prve postrojbe u BiH koja je pružila aktivan otpor tadašnjem neprijatelju, preživjeli hrvatski branitelji i ostali vjernički puk Bosanske Posavine u molitvi su se u četvrtak, 3. ožujka sjetili svojih 426 poginulih i nestalih branitelja te brigade.

Susret duhovnih zvanja u Bosanskom Brodu

Susret duhovnih zvanja Derventskog i Doborskog dekanata, održan u subotu 25. rujna u župi sv. Ilije proroka u Bosanskom Brodu, okupio je 30-ak svećenika, redovnika i redovnica iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Srbije, kojima se pridružio i manji broj vjernika te župe.

Kardinal Puljić blagoslovio kip sv. Ilije proroka u Bosanskom Brodu

Na uočnicu svetkovine sv. Ilije proroka, zaštitnika Bosne i Hercegovine, u ponedjeljak 19. srpnja vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić predvodio je svečano večernje euharistijsko slavlje u istoimenoj župnoj crkvi u Bosanskom Brodu i blagoslovio kip sv. Ilije.

Zavjetna misa u čast Gospi Koraćanskoj

Zavjetnu misu u čast Gospi Koraćanskoj u utorak 15. lipnja u Župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Koraću u Bosanskoj Posavini predslavio je župnik u Kolibama i Bosanskom Brodu vlč. Antonio Čutura.

Obilježena 29. obljetnica osnutka 101. bosanskobrodske brigade HVO-a

U povodu obilježavanja 29. obljetnice osnutka 101. bosanskobrodske brigade Hrvatskog vijeća obrane, (BBB) prve postrojbe u BiH koja je pružila otpor tadašnjem neprijatelju, preživjeli hrvatski branitelji i ostali vjernički puk Bosanske Posavine u molitvi su se u srijedu, 3. ožujka sjetili svojih 426 poginulih i nestalih branitelja te brigade.