Budi dio naše mreže
Izbornik

Zavjetna misa u čast Gospi Koraćanskoj

Koraće (IKA)

Zavjetnu misu u čast Gospi Koraćanskoj u utorak 15. lipnja u Župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Koraću u Bosanskoj Posavini predslavio je župnik u Kolibama i Bosanskom Brodu vlč. Antonio Čutura.

Vlč. Čutura u propovijedi je Koraćane podsjetio na milost koju kao župljani toga svetišta pod okriljem Gospinom imaju. Potaknuo ih je da i dalje s pouzdanjem mole Gospin zagovor s vjerom da će ona svaku njihovu molitvu u svoje ruke uzeti, „pozlatiti“ i svome Sinu izručiti.

Ustvrdio je da će Gospodin svaku njihovu molitvu uslišati, onako kako On u svom promislu zna da je za njih najbolje, te ih je zamolio da u tome ustraju. Zahvalio je vjernicima koji redovito iz Slavonskog Broda, unatoč brojnim preprekama zbog pandemije, redovito dolaze na zavjetnu misu u svoj rodni kraj i mole za njegov oporavak.

Uz domaćeg župnika fra Ivana Marića, koji je predvodio pjevanje, suslavili su domaći sin fra Blažen Lipovac i grkokatolički župnik u Derventi vlč. Franjo Sitnik. Posluživao je trajni đakon Robert Čabraja.

Na kraju mise, fra Blažen je predmolio zavjetnu molitvu Gospi Koraćanskoj kojom joj je sve njezine župljane stavio pod njezinu zaštitu.

Na slavlju pod geslom „Majko dobrog savjeta budi nam utjeha i nada“ sudjelovalo je 17 Koraćana i njihovih prijatelja.