Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: apostolski-upravitelj-dubrovacke-biskupije-rijecki-nadbiskup-koadjutor-mons-mate-uzinic

Ususret biskupskom ređenju: Euharistijsko klanjanje u dubrovačkoj katedrali

Euharistijsko klanjanje ususret ređenju novoga dubrovačkog biskupa Roka Glasnovića u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku predvodio je 19. siječnja katedralni župnik don Marin Lučić. Na klanjanju su sudjelovali imenovani dubrovački biskup Roko Glasnović i apostolski upravitelj Dubrovačke biskupije riječki nadbiskup koadjutor Mate Uzinić.

U Dubrovniku uoči ređenja budući đakoni potpisali izjavu, a bogoslovi primili akolitat

Na misnom slavlju u petak 3. prosinca u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku - koje je predvodio apostolski upravitelj Dubrovačke biskupije mons. Mate Uzinić, riječki nadbiskup koadjutor - kandidati za đakonat Jure Paponja i Mišo Pecotić položili su Ispovijest vjere i Izjavu o svojevoljnom preuzimanju obveze celibata koja je sastavni dio đakonskog ređenja.

Pokop don Pera Butigana

Ukop svećenika Dubrovačke biskupije don Pera Butigana održan je u petak, 15. listopada u pokojnikovu rodnom mjestu Prapratnica, nedaleko od Neuma. Sprovodne obrede i misu zadušnicu predvodio je apostolski upravitelj Dubrovačke biskupije mons. Mate Uzinić, riječki nadbiskup koadjutor u nazočnosti obitelji, rodbine i prijatelja pokojnika. Koncelebrirao je i biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj Trebinjsko-mrkanske biskupije mons. Petar Palić te više svećenika.

Počeli upisi u Ljetnu školu teologije u Dubrovniku

Dubrovačka biskupija organizira Ljetnu školu teologije koja će se održati u Dubrovniku od 18. do 24. srpnja na temu „(A)politična vjera: kršćani u političkom prostoru“ uz renomirane predavače iz Europe i Amerike te sudjelovanje studentica i studenata teologije iz Jugoistočne Europe. Upisi za Ljetnu školu teologije 2021. otvoreni su od 11. do 31. svibnja.

U Rijeci obilježen Tjedan molitve za duhovna zvanja

Tjedan molitve za duhovna zvanja u organizaciji Nadbiskupijskog djela za zvanja Riječke nadbiskupije obilježen je u četvrtak 22. travnja u Rijeci. Svečanu večernju misu i euharistijsko klanjanje u katedrali sv. Vida predvodio je riječki nadbiskup koadjutor Mate Uzinić u zajedništvu s voditeljem Nadbiskupijskog djela za zvanja vlč. Josipom Pendom i rektorom Bogoslovnog sjemeništa „Ivan Pavao II.“ preč. Mariom Gerićem.

Pismo nadbiskupa Uzinića vezano uz nove epidemiološke mjere u PGŽ

Riječki nadbiskup koadjutor Mate Uzinić uputio je u petak 16. travnja svećenicima, posvećenim osobama i vjernicima u Riječkoj nadbiskupiji pismo vezano uz službenu Odluku o izmjenama Odluke o uvođenju novih epidemioloških mjera za područje Primorsko-goranske  županije.

1 2