Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: apostolski-upravitelj-mons-antun-skvorcevic

U Okučanima proslavljena 29. obljetnica vojno-redarstvene operacije „Bljesak“

Središnje spomen-slavlje povodom 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije „Bljesak“ u srijedu 1. svibnja 2024. u župnoj crkvi sv. Vida u Okučanima predvodio je apostolski upravitelj Požeške biskupije Antun Škvorčević u zajedništvu s vojnim ordinarijem u Republici Hrvatskoj Jurom Bogdanom, svećenicima Novogradiškog dekanata i okupljenim vjernicima.

Svetkovina Uskrsa u požeškoj katedrali

Euharistijsko slavlje u požeškoj katedrali na svetkovinu Uskrsa, 31. ožujka predvodio je apostolski upravitelj Požeške biskupije mons. Antun Škvorčević u zajedništvu s vjernicima grada Požege i svećenicima Župe sv. Terezije Avilske te središnjih biskupijskih ustanova.

Obredi Muke Gospodnje u požeškoj katedrali

Obrede Muke Gospodnje na Veliki petak, 29. ožujka u požeškoj katedrali predvodio je apostolski upravitelj Požeške biskupije Antun Škvorčević u zajedništvu sa svećenicima iz središnjih biskupijskih ustanova i Župe sv. Terezije Avilske, izvijestila je Požeška biskupija.

Afrički biskup zahvalio Požeškoj biskupiji za primljenu pomoć

Biskup kamerunske biskupije Ngaoundéré u Africi Emmanuel Abbo zahvalio je na Veliki četvrtak, 28. ožujka, apostolskom upravitelju Požeške biskupije Antunu Škvorčeviću što misnim nakanama omogućuje afričkim svećenicima prihod od kojeg žive, izvijestila je Požeška biskupija.

Obljetnica smrti mons. Josipa Devčića u Stražemanu

Na prvu obljetnicu smrti apostolskog protonotara Josipa Devčića, u srijedu 27. ožujka 2024. apostolski upravitelj Požeške biskupije Antun Škvorčević u zajedništvu s kanonicima, svećenicima djelatnim u središnjim biskupijskim ustanovama i mjesnim župnikom Robertom Mokrim, predvodio je misno slavlje u župnoj crkvi sv. Mihaela arkanđela u Stražemanu.

Slavlje Cvjetnice u Požegi

Na Nedjelju Muke Gospodnje – Cvjetnicu 24. ožujka 2024. apostolski upravitelj Požeške biskupije mons. Antun Škvorčević u zajedništvu sa svećenicima iz središnjih biskupijskih ustanova i Župe sv. Terezije te drugim vjernicima grada Požege predvodio je procesiju ulaska Gospodnjega u Jeruzalem i euharistijsko slavlje u katedrali, izvijestila je Požeška biskupija.