Budi dio naše mreže
Izbornik

Uskrsna čestitka mons. Škvorčevića, svećenikā i đakonā Požeške biskupije papi Franji

Požega (IKA)

Apostolski upravitelj Požeške biskupije Antun Škvorčević, svećenici i đakoni uputili su čestitku papi Franji, koja je pročitana na Veliki četvrtak, 28. ožujka 2024. godine pri svršetku Mise posvete ulja u požeškoj katedrali. Čestitku prenosimo u cijelosti.

Sveti Oče!

Veliki je četvrtak! U požeškoj katedrali okupili su se svećenici i đakoni, bogoslovi i sjemeništarci, predstavnici ovogodišnjih krizmanika i drugi vjernici na slavlje posvete ulja. Oni u Godini molitve, pripravljajući se za jubilejsku 2025. godinu, u sinodskom ozračju upućuju Vašoj Svetosti sinovski pozdrav poštovanja i zahvalnosti za imenovanog novog biskupa Požeške biskupije mons. Ivu Martinovića. Od srca Vam čestitaju 11. obljetnicu službe Petrova nasljednika, i u dubokoj duhovnoj povezanosti s Vama slave Isusovo pashalno otajstvo, želeći Vam radosnu svetkovinu Gospodinova uskrsnuća.

Svjesni težine povijesnog trenutka, obilježena nasiljem i nepravdama, napose očitovanima u ratu u Ukrajini i Svetoj Zemlji, gdje stradava mnoštvo nedužnih ljudi, zajedno s Vašom Svetošću uzdižu molitvu Pobjedniku nad zlom i smrću, da upravi vođe narodâ te oni od pokretača ratova postanu graditelji mira, i poštede mnoštva ljudi od stradanja, bijede i gladi.

Molimo da Svemogući Bog svojom milosnom blizinom prati Vašu Svetost u apostolskom služenju Crkvi i svijetu, za dostojanstvo svakog čovjeka, poglavito najranjivijih. Istodobno ponizno molimo da udijelite apostolski blagoslov svim našim pastoralnim nastojanjima. Uz izraze osobitog sinovskog poštovanja, u zajedništvu vjere, nade i ljubavi, od sveg srca Vas pozdravljamo.