Budi dio naše mreže
Izbornik

Afrički biskup zahvalio Požeškoj biskupiji za primljenu pomoć

Požega/Ngaoundéré (IKA)

Biskup kamerunske biskupije Ngaoundéré u Africi Emmanuel Abbo zahvalio je na Veliki četvrtak, 28. ožujka, apostolskom upravitelju Požeške biskupije Antunu Škvorčeviću što misnim nakanama omogućuje afričkim svećenicima prihod od kojeg žive, izvijestila je Požeška biskupija.

Požeška biskupija uputila je mons. Emmanuelu Abbou, biskupu kamerunske biskupije Ngaoundéré, gdje djeluje misionar iz Požeške biskupije Karlo Prpić, 4 tisuće redovitih misnih intencija i 30 „misa Gregorijana“ kao uskrsni dar i pomoć njegovim svećenicima. Biskup Abbo stoga je napisao biskupu Škvorčeviću pismo zahvale.

„Koristim ovu priliku da Vam izrazim svoju zahvalnost za misne nakane koje ste ponovno udijelili svećenicima biskupije Ngaoundéré. Otkako smo uspostavili suradnju između Požeške biskupije i biskupije Ngaoundéré, uvijek ste nam bili bliski duhovnom i materijalnom pomoći te djelovanjem svećenika Karla Prpića. Iskreno se nadamo da će se ova suradnja nastaviti i s novim požeškim biskupom. Želim Vam sretan Uskrs, s molitvom da Vas uskrsli Krist obaspe milošću svoga uskrsnuća“, napisao je biskup Abbo.

Navedena pomoć ostvarena je razumijevanjem svećenika i vjernika Požeške biskupije koji i na navedeni način rado pomažu svećenicima biskupije Ngaoundéré. Pored toga, Požeška biskupija istovremeno na isti način pomaže svećenike i u kamerunskoj biskupiji Yagoua, čijem je biskupu Barthélemyju Yaoudi ovih dana dostavila 2 tisuće misnih nakana.