Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: argumenti-hkr

Devedeseta obljetnica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije

O osnivanju prvog biskupijskog Caritasa u Hrvatskoj prije 90 godina, Caritasu Zagrebačke nadbiskupije, te potrebom za ovakvom vrstom pomoći kroz protekla desetljeća, u emisiji Argumenti Hrvatskog katoličkog radija (HKR) u četvrtak 19. listopada razgovarali su ravnateljica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije s. Jelena Lončar, zamjenica pročelnice Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom dr. sc. Romana Galić i predsjednik Caritasa Zagrebačke nadbiskupije mons. Zlatko Koren.

ARGUMENTI Zaštita maloljetnika od zlostavljanja

'Zaštita maloljetnika od zlostavljanja' bila je tema emisije 'Argumenti' u četvrtak, 11. svibnja, na HKR-u. Sugovornici su bili prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander, klinička psihologinja i psihoterapeutkinja, dr. sc. Anita Dučkić Sertić, voditeljica Centra za promicanje dobrobiti ranjivih osoba HKS-a, te prof. dr. sc. Josip Šimunović, dekan KBF-a u Zagrebu i povjerenik za zaštitu maloljetnika i ranjivih osoba Zagrebačke nadbiskupije.

ARGUMENTI Treba li kršćanski aktivizam Hrvatskoj?

Treba li kršćanski aktivizam Hrvatskoj, smije li se kršćanin baviti politikom i jesu li kršćanski aktivisti korektiv političarima, neka su od pitanja koja je Hrvatski katolički radio otvorio u četvrtak, 27. travnja, u emisiji 'Argumenti'.

Argumenti HKR-a o temi: Koliko zaista poznajemo bl. Alojzija Stepinca?

U emisiji „Argumenti“ HKR-a o bl. Alojziju Stepincu u četvrtak 9. veljače, gostovali su viša predavačica s Odjela za povijest Hrvatskoga katoličkog sveučilišta u Zagrebu Vjera Brković, scenarist filma „Mendacium Incarnatum/Utjelovljena laž“ dr. sc. Davor Trbušić i župni upravitelj Župe Presvetog Trojstva u Krašiću vlč. Ivan Vučak. Emisiju je uredila i vodila Tanja Maleš.

Državni tajnik Tugomir Majdak u Argumentima HKR-a: Neće izostati strateška potpora poljoprivrednicima na stradalom području

Da postoji politička volja, struka, znanje, ali i potreba da se područje Banovine i sisačkoga kraja nakon razornoga prosinačkoga potresa revitalizira te strateškim projektima u pogledu poljoprivrede pridonese kvaliteti života na tom području, poručio je državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak u emisiji „Argumenti“ Hrvatskoga katoličkoga radija u četvrtak 28. siječnja.