Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: auza

Nadbiskup Auza u UN-u na raspravi o djeci i oružanim sukobima

Na otvorenoj raspravi Vijeća sigurnosti UN-a o djeci i oružanim sukobima, nadbiskup Bernardito Auza, stalni promatrač Svete Stolice pri Ujedinjenim narodima, istaknuo je da je potrebno donijeti odredbe u svrhu zaštite djece, informiranja i obrazovanja pučanstva, te za uspostavljanje kulture mira.

Odgovornost za oceane mora biti veća od iskorištavanja

Stalni promatrač Svete Stolice pri Organizaciji ujedinjenih naroda nadbiskup Bernardito Auza na 25. zasjedanju Međunarodne vlasti za morsko dno, koje je završilo 26. srpnja u Kingstonu, na Jamajci, gdje se nalazi i sjedište te organizacije, istaknuo je perspektivu brige i odgovornosti prema oceanima, a ne iskorištavanja i puke uporabe.

Nadbiskup Auza o stanju na Bliskom istoku

U izlaganju na otvorenoj raspravi Vijeća sigurnosti o „Bliskom istoku, uključujući palestinsko pitanje“ stalni promatrač Svete Stolice pri Organizaciji ujedinjenih naroda nadbiskup Bernardito Auza osvrnuo se 23. srpnja u New Yorku na izraelsko-palestinsko pitanje, stanje u Siriji, Jemenu i Iraku, pozvavši ponovno na put dijaloga za kulturu tolerancije i mirnoga suživota kako bi se smanjili gospodarski, društveni, politički i okolišni problemi koji muče veliki dio čovječanstva.

Nadbiskup Auza o neraskidivoj vezi judaizma i kršćanstva

Stalni promatrač Svete Stolice pri Ujedinjenim narodima nadbiskup Bernardito Auza govorio je na Sveučilištu Fordham u New Yorku o 25 godina diplomatskih odnosa između Svete Stolice i Izraela, istaknuvši da su među zajedničkim izazovima danas borba protiv antisemitizma i netrpeljivosti prema kršćanima.

Sveta Stolica: Treba zaštititi djecu koja su u ratu začeta silovanjem

Pitanje djece koja su začeta silovanjem tijekom rata bila je tema s kojom se nadbiskup Bernardito Auza, stalni promatrač Svete Stolice pri Organizaciji ujedinjenih naroda, suočio u raspravi koja je prethodila glasanju Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda koje je 24. travnja odobrilo rezoluciju protiv silovanja kao oružja u ratu.

Apel Svete Stolice: Prirodna i ljudska bogatstva Afrike moraju biti na korist mjesnog stanovništva

Stalni promatrač Svete Stolice pri Vijeću sigurnosti Ujedinjenih naroda nadbiskup Bernardo Auza istaknuo je u otvorenoj raspravi o miru i sigurnosti u Africi da obilna prirodna bogatstva u Africi postaju prokletstvo kada ne koriste ljudima, ili još gore, kada se ratovi i sukobi pooštravaju, pa i namjerno uzrokuju kako bi se ta bogatstva iskorištavala nezakonito i nasilno.  

1 2