Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: bar

Hodočašće vjernika barske općine u Albaniju

Premda na kraju ovogodišnjeg uskrsnog vremena, vjernici barske općine – područja koje uključuje dijelove Barske nadbiskupije i Kotorske biskupije – organizirali su u subotu 27. svibnja svojevrsni emaus u Albaniju.

U Baru obilježen Međunarodni dan obitelji

Javna tribina povodom Međunarodnog dana obitelji, 15. svibnja, održana je u barskom Domu kulture, u organizaciji Općine Bar i Centra za socijalni rad Općine Bar i Ulcinj, uz podršku Kulturnog centra i Doma zdravlja Bar.

U Baru proslavljena svetkovina sv. Petra i Pavla

U konkatedrali Sv. Petra u Baru u Crnoj Gori misnim slavljem koje je 29. lipnja predvodio predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup Želimir Puljić proslavljena je svetkovina svetih Petra i Pavla.

Pietro Valdameri zaređen za svećenika Barske nadbiskupije

U konkatedrali Sv. Petra Apostola u crnogorskom Baru na svetkovinu Obraćenja Sv. Pavla 25. siječnja za svećenika je zaređen đakon Pietro Valdameri te postao sedmi dijecezanski svećenik te nadbiskupije. Zareditelj je bio barski nadbiskup i primas Srbije, te apostolski upravitelj Kotorske biskupije mons. Rrok Gjonlleshaj.

Božićno primanje u Baru

Barski nadbiskup i apostolski upravitelj Kotorske biskupije mons. Rrok Gjonlleshaj priredio je na Božić u večernjim satima 25. prosinca za vjernike i uzvanike tradicionalni božićni prijam u svečanoj sali Nadbiskupske palače u Baru.

Nuncij Pezzuto blagoslovio obnovljenu crkvu u Starom gradu Baru

Na svetkovinu Krista Kralja, 25. studenoga, apostolski nuncij za Crnu Goru nadbiskup Luigi Pezzuto blagoslovio je obnovljenu crkvu i novi oltar sv. Katarine Aleksandrijske u Starom gradu Baru u Crnoj Gori. Nuncij Pezzuto predvodio je misno slavlje u zajedništvu s barskim nadbiskupom Rrokom Gjonlleshajem, umirovljenim nadbiskupom Zefom Gashijem, kotorskim biskupom Ilijom Janjićem i uz koncelebraciju svećenika Barske nadbiskupije i Kotorske biskupije.