Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: bartolovci

U Bartolovcima proslavljen spomendan sv. Ivana Pavla II.

Spomendan sv. Ivana Pavla II. proslavljen je u petak, 22. listopada u filijajnoj crkvi u Bartolovcima kod Slavonskog Broda, jedinoj crkvi u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji posvećenoj ovom svetom papi naših dana.

U Bartolovcima proslavljen blagdan sv. Ivana Pavla II.

Blagdan sv. Ivana Pavla II. nebeskog zaštitnika svoje filijalne crkve proslavili su u četvrtak 22. listopada vjernici Bartolovaca, Župe sv. Marka u Slobodnici kod Slavonskog Broda. Uz domaćeg župnika Peru Stanića središnje euharistijsko slavlje predvodio je prijašnji župnik te župe vlč. Miro Tomas, duhovnik Pokreta Božjeg Milosrđa na Ovčari.

Bartolovci proslavili zaštitnika

Blagdan sv. Bartola svečano je i ove godine proslavljen u novoj crkvi Sv. Ivana Pavla II. u Bartolovcima kod Slavonskog Broda u ponedjeljak 24. kolovoza. 

Prva misa u novoj filijalnoj crkvi u Bartolovcima

Brojni su vjernici Bartolovaca i okolnih mjesta sudjelovali u ponedjeljak 22. listopada na misnom slavlju u novoj filijalnoj crkvi u Bartolovcima kod Slavonskog Broda. Bila je to prva proslava blagdana sv. Ivana Pavla II. u do kraja uređenoj crkvi, jedinoj u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji posvećenoj sv. Ivanu Pavlu II., koju su uz pomoć donatora župljani sa svojim župnikom Perom Stanićem sagradili i uredili u manje od dvije godine.