Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: biskup-ilija-janjic

Proslavljena svetkovina sv. Franje u Metkoviću

Umirovljeni kotorski biskup Ilija Janjić predvodio je misno slavlje na župnu svetkovinu sv. Franje u utorak 4. listopada u crkvi posvećenoj prije 40 godina utemeljitelju franjevačkog reda sv. Franji na Kladi u Metkoviću.

Biskup Janjić predvodio misu o svetkovini sv. Leopolda u Osijeku

U Svetištu i Župi sv. Leopolda Bogdana Mandića na Livani, svečano misno slavlje o svetkovini župnog zaštitnika, u četvrtak 12. svibnja 2022. predvodio je umirovljeni kotorski biskup Ilija Janjić, a propovijedao je mladomisnik – vikar Župe Uzvišenja Svetoga Križa u Osijeku vlč. Krešimir Iljazović.

Početak sinodalnog hoda u Kotorskoj biskupiji

U subotu, 16. listopada u Katedrali sv. Tripuna u Kotoru svečanom misom u večernjim satima započeo je Sinodalni hod Kotorske biskupije. Koncelebriranu euharistiju predslavio je kotorski biskup Ivan Štironja, u zajedništvu s umirovljenim biskupom mons. Ilijom Janjićem i svećenicima Kotorske biskupije.

Zlatni zavjeti franjevki u Dobroti

Tri franjevke Crnogorske provincije Bezgrešnog začeća s. Miroslava Demaj, s. Florijana Šabani i s. Anzelma Dušaj proslavile su zlatni jubilej – 50 godina redovništva na šestu vazmenu nedjelju 9. svibnja u župnoj crkvi Sv. Eustahija u Dobroti.

1 2