Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: biskup-slavko-vecerin

Zlatna misa vlč. Stipana Bošnjaka

Župnik u Kringi i Muntrilju vlč. Stipan Bošnjak u nedjelju 3. srpnja proslavio je 50. obljetnicu svećeničkog ređenja. Svečar je predvodio misno slavlje u župnoj crkvi Uznesenja Marijina u Kringi, a propovjednik je bio subotički biskup Slavko Večerin.

Mađarska Vlada financirat će nastavak obnove katedrale u Subotici

Mađarski ministar vanjske ekonomije i vanjskih poslova Péter Szijjártó, u pratnji predsjednika Skupštine Vojvodine Istvána Pásztora, posjetio je 26. travnja subotičku katedralu Sv. Terezije Avilske, gdje je sa subotičkim biskupom Slavkom Večerinom razgovarao o njezinoj obnovi.

Misa posvete ulja u subotičkoj katedrali

Misu posvete ulja u katedrali – manjoj bazilici sv. Terezije Avilske u Subotici služio je na Veliki četvrtak, 14. travnja 2022. subotički biskup Slavko Večerin sa svećenicima Subotičke biskupije.

U Subotici slavljena misa za preminule od posljedica pandemije

Subotički biskup Slavko Večerin predvodio je u petak 8. travnja misnu žrtvu s nakanom za preminule od posljedica pandemije koronavirusa, čime se Crkva u Bačkoj i Međunarodna biskupska konferencija sv. Ćirila i Metoda pridružila inicijativi Vijeća europskih biskupskih konferencija da se svakoga korizmenog dana slavi misa i moli na tu nakanu.

1 2 3 6