Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: biskup-slavko-vecerin

Misa za pokojnog biskupa Slavka Večerina o prvoj obljetnici smrti

Svećenici i vjernici Subotičke biskupije skupili su se 26. kolovoza u katedrali svete Terezije Avilske u Subotici na misu za pokojnog biskupa Slavka Večerina o prvoj obljetnici njegove smrti, koji je preminuo točno prije godinu dana nakon kratke i teške bolesti. Misu je predvodio dubrovački biskup Roko Glasnović.

Misa zadušnica za biskupa Večerina

U subotičkoj katedrali – manjoj bazilici sv. Terezije Avilske 9. listopada slavljena je misa zadušnica o šest tjedana preminuća biskupa Slavka Večerina.

Govor nadbiskupa Hranića na sprovodu biskupa Večerina

Đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić održao je u ime Hrvatske biskupske konferencije govor na sprovodu subotičkog biskupa Slavka Večerina u četvrtak 1. rujna 2022. u subotičkoj katedrali koji prenosimo u cijelosti.

VIDEO Sprovod subotičkog biskupa Slavka Večerina

Sprovod pokojnog subotičkog biskupa Slavka Večerina održan je u četvrtak 1. rujna u subotičkoj katedrali. Misu zadušnicu predvodio je predsjednik Međunarodne biskupske konferencije (MBK) sv. Ćirila i Metoda zrenjaninski biskup Ladislav Német SVD, koji je propovijedao na mađarskom jeziku, dok je beogradski nadbiskup i metropolit Stanislav Hočevar SDB održao propovijed na hrvatskom jeziku.

Sažalnica predsjednika HBK u povodu smrti biskupa Slavka Večerina

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije (HBK) Želimir Puljić uputio je sažalnicu dijecezanskom upravitelju Subotičke biskupije mons. Ferencu Fazekasu u povodu smrti mons. Slavka Večerina. U ime nadbiskupa Puljića i u ime HBK na sprovodu će sudjelovati đakovačko-osječki nadbiskup i metropolit Đuro Hranić.

1 2 3 9