Budi dio naše mreže
Izbornik

Sažalnica kardinala Bozanića povodom smrti subotičkog biskupa Slavka Večerina

Zagreb/Rim (IKA)

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić uputio je sućut u ponedjeljak 29. kolovoza 2022. godine Biskupskom ordinarijatu Subotičke biskupije povodom smrti subotičkog biskupa Slavka Večerina. Izraz sućuti prenosimo u cijelosti.

Nedugo nakon vijesti o iznenadnim i ozbiljnim zdravstvenim tegobama mons. Slavka Večerina, potresla nas je tužna vijest o njegovoj smrti. Ovim putem izražavam kršćansku sućut dijecezanskoj obitelji Subotičke biskupije, preuzvišenom gospodinu mons. Ivanu Penzesu, biskupu subotičkom u miru, svim svećenicima, redovnicima, redovnicama i vjernicima laicima te rodbini pokojnog biskupa. Iz Vječnoga grada gdje se nalazim na susretu kardinala s papom Franjom upućujem vam izraze vjemičke podrške i duhovne blizine te u zajedništvu sa svima molim za plemenitu dušu preminulog biskupa mons. Slavka Večerina.

Dragog Pokojnika Gospodar života i smrti pozvao je k sebi s Njive na kojoj je nepune dvije godine vršio biskupsku službu u zajedništvu s apostolskim nasljednicima. Duboko vjerujem da se sada iz nebeskog zajedništva još snažnije zauzima za dobro vjernika koji su mu bili povjereni u biskupskoj službi.

Na sve zazivam Božji blagoslov i nebeski zagovor Presvete Bogorodice Marije, svetog Pavla apostola i svete Terezije Avilske.

Srdačno vas u Gospodinu pozdravljam.
✠ Josip kard. Bozanić
nadbiskup metropolit zagrebački