Budi dio naše mreže
Izbornik

Misa za pokojnog biskupa Slavka Večerina o prvoj obljetnici smrti

Subotica (IKA)

Svećenici i vjernici Subotičke biskupije skupili su se 26. kolovoza u katedrali svete Terezije Avilske u Subotici na misu za pokojnog biskupa Slavka Večerina o prvoj obljetnici njegove smrti, koji je preminuo točno prije godinu dana nakon kratke i teške bolesti. Misu je predvodio dubrovački biskup Roko Glasnović.

Biskup Glasnović je boravio u Subotici kako bi predvodio ovogodišnje proštenje na Biskupijskom svetištu Gospe od Suza, Bunarić.

Uz njega je u koncelebraciji bilo tridesetak svećenika Subotičke biskupije predvođenih dijecezanskim upraviteljem mons. Ferencom Fazekasom, koji je na misi propovijedao.

U obraćanju okupljenima on je najprije pozdravio biskupa Glasnovića i zahvalio mu na dolasku, te je naglasio kako kršćani pri spomenu na pokojne ne ostaju samo u žalosti, nego ujedno slave Božji dar vječnosti za koju su stvoreni. On je istaknuo kako su tijekom kratkotrajne biskupske službe biskupa Večerina otvoreni novi vidici, novi odnosi među svećenicima i ostalim vjernicima u biskupiji, te je ohrabrio nazočne da s nadom kroče u budućnost, da budu bolji kršćani, a pokojnom biskupu i prijatelju, mons. Slavku Večerinu, neka Gospodin udijeli svjetlost vječnu i radost nebeske domovine, zaključio je mons. Fazekas.

Poslije završnog blagoslova biskup i svećenici su se uputili prema grobu biskupa Večerina gdje su se skupa s nazočnim vjernicima za njega pomolili.