Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: blagdan-uzvisenja-sv-kriza

U Bosanskoj Dubici proslavljeno Križevo

Blagdan Uzvišenja Svetog Križa svečano je proslavljen u utorak 14. rujna u Župi Uzvišenja Svetog Križa u Bosanskoj Dubici. Misno slavlje predvodio je banjolučki biskup Franjo Komarica, izvijestio je Biskupski ordinarijat Banjolučke biskupije.

Križevo proslavljeno u Perušiću

Blagdan Uzvišenja Svetog Križa proslavljen je u utorak 14. rujna u Župi Uzvišenja Svetoga Križa u Perušiću. Poslijepodnevno slavlje predvodio je kancelar i biskupov tajnik preč. Mišel Grgurić.

Biskup Rogić u župi Sv. Križa u Ogulinu: 'Križ je staza na putu za vječnost, cjeloživotna škola života'

Blagdan Uzvišenja sv. Križa, nebeskog zaštitnika župe Sv. Križa u Ogulinu te Dan grada Ogulina svečano su proslavljeni 14. rujna. Veliku svetkovinu predvodio je šibenski biskup i višegodišnji ogulinski župnik mons. Tomislav Rogić u suslavlju s ogulinskim župnikom Josipom Štefančićem, ogulinskim dekanom i župnikom Josipdola, Tounja i Kamenice Skradničke dr. Željkom Blagusom kao i brojnim svećenicima dekanata i biskupije.

Biskup Košić u "Aktualnom" HKR-a: 'Zrin će postati što je zavrijedio da postane'

O završetku gradnje i blagoslovu spomen-crkve Našašća sv. Križa u Zrinu te o povijesnoj važnosti samog Zrina, u HKR-ovoj emisiji "Aktualno" urednice i voditeljice Tanje Maleš, govorio je sisački biskup Vlado Košić. Misno slavlje i blagoslov crkve na blagdan Uzvišenja sv. Križa, u subotu 14. rujna, u 10.30 sati predvodit će zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić.