Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: blagoslov-kriza

Blagoslov križa u Skradinu

Na obljetnicu posvete župne crkve Porođenja Blažene Djevice Marije u Skradinu u utorak, 16. travnja blagoslovljen je podignuti veliki bijeli križ na Punti križa, u blizini mosta kojim prolazi autocesta. Križ je blagoslovio šibenski biskup Tomislav Rogić.

U Čemehovcu blagoslovljen novi križ

Novi metalni križ u Čemehovcu u Župi sv. Ane – Rozga blagoslovio je župnik Alen Vrbek, objavio je 5. prosinca 2023. Informativni Servis Zapad.

Proštenje sv. Marka Križevčanina na Hrvatskom Majuru

Proštenje sv. Marka Križevčanina u salašarskom naselju Hrvatski Majur, koje se nalazi na teritoriju župe Presvetog Trojstva u Maloj Bosni, proslavljeno je 3. rujna misom na otvorenom prostoru kod Gabrićevog križa, koju je slavio mons. Andrija Anišić, župnik subotičke župe sv. Roka, u suslavlju s mjesnim župnikom vlč. Draganom Muharemom.

Posveta oltara i vanjska proslava spomendana Gospe Ružarice u Malom Prologu

Župa Otrić – Struge spomendan Gospe Ružarice proslavila je tradicionalno na prvu nedjelju u marijanskom mjesecu, 2. listopada, u crkvi sv. Ćirila i Metoda u Malom Prologu. Tom prigodom biskupski vikar za kler don Zvonimir Mijić je po ovlasti splitsko-makarskog nadbiskupa Dražena Kutleše posvetio oltar i blagoslovio križ u blizini crkve.

1 2