Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: branimir-gubic

Argumenti HKR-a o fenomenima ukazanja

Nove norme Dikasterija za nauk vjere za razlučivanje ukazanja i drugih nadnaravnih fenomena bile su povod emisiji „Argumenti“ emitiranoj u utorak 4. lipnja 2024. na Hrvatskom katoličkom radiju.

Argumenti HKR-a: Kako se ispravno ispovijediti

Najveća napast i opasnost od zloga je da u ispovijedi ne krenem od sebe, nego od drugoga i onda ne doživimo ono potrebno nutarnje raskajanje i vlastitu svijest krivnje zbog grijeha, jedna je od poruka koja se mogla čuti u emisiji 'Argumenti' Hrvatskoga katoličkog radija, u utorak 19. prosinca 2023., o temi sakramenta pomirenja, povodom Božića kada se redovito organiziraju velike ispovijedi u župama.

ARGUMENTI Mladost Crkve: izazov ili prijetnja?

Tko su mladi koji danas kucaju na vrata Crkve? Koje su njihove želje i očekivanja? Mogu li i zašto mladi nekima u Crkvi biti prijetnja? Na ova pitanja u Argumentima HKR-a urednika Branimira Gubića odgovarali su u srijedu 8. lipnja fra Filip Pušić, franjevac konventualac, nacionalni duhovni asistent Frame, s. Dijana Mlinarić, karmelićanka BSI i Marta Šarec, aktivna vjernica laikinja.

ARGUMENTI Vjerska diskriminacija u Republici Hrvatskoj

Vjerska diskriminacija u RH bila je tema Argumenata HKR-a u srijedu 27. travnja. Gostovali su izv. prof. dr. Ivica Pažin, predstojnik Nacionalnoga katehetskog ureda HBK, s. Smilja Čirko, predstojnica Katehetskog ureda Sisačke biskupije i Marijana Petir, zastupnica u Hrvatskom saboru. Emisiju je uredio i vodio Branimir Gubić.

Biskup Rogić u Argumentima HKR-a: "Nikada ne smijemo odustati od zahtjevnosti prema mladima"

Susret hrvatske katoličke mladeži u Bjelovaru, pod geslom „Srca gore”, bit će održan 17. rujna. Je li Bjelovar spreman za Susret hrvatske katoličke mladeži? Kako teku pripreme? Kakav će biti program? Kako mlade privući u Crkvu, osim za velike susrete i projekte? Pitanja su postavljena u Argumentima Hrvatskoga katoličkog radija u ponedjeljak, 14. ožujka.