Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: caritas-srbije

Nadbiskup Hočevar predslavio misu za stradale u potresu

Beogradski nadbiskup i metropolit Stanislav Hočevar u utorak 19. siječnja u beogradskoj katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije predslavio je euharistiju za sve stradale u potresu u Hrvatskoj, a posebno za sve poginule koji su živote izgubili prilikom urušavanja stambenih i drugih objekata na teritoriju Sisačke biskupije.

Caritasova donacija Općoj bolnici u Srijemskoj Mitrovici

Općoj bolnici u Srijemskoj Mitrovici 15. prosinca 2020., uručena je donacija Caritasa Srbije i Caritasa Srijemske biskupije u zaštitnoj opremi i sredstvima za dezinfekciju u novčanoj protuvrijednosti višoj od 270 tisuća dinara (više od 17 tisuća kuna).

Priopćenje Caritasa Srbije u povodu Svjetskoga dana mentalnog zdravlja

U povodu Svjetskoga dana mentalnog zdravlja, u subotu 10. listopada, priopćenje o položaju osoba s mentalnim smetnjama objavio je Caritas Srbije, koji zajedno s Institutom za mentalno zdravlje, kao i građanske inicijative koje su partner na EU projektu „Societies” ove godine provode kampanju „Može se svakome dogoditi”.

Odgovor Caritasa na poplave u Srbiji

Višednevne obilne kiše koje su padale krajem lipnja prouzrokovale su jake poplave i klizišta u zapadnoj i južnoj Srbiji, kao i u dijelovima Ukrajine i Bosne i Hercegovine, objavljeno je na mrežnim stranicama Caritasa Srbije.

Djelovanje Caritasa Srbije tijekom pandemije koronavirusa i izvanrednog stanja

Djelatnici i volonteri u Caritasovim centrima, te u Caritasima svih pet (nad)biskupija u Srbiji djelovali su u uvjetima izvanrednoga stanja i svakodnevnoga policijskoga sata tijekom razdoblja najintenzivnijih posljedica pandemije koronavirusa, kako bi i redovite aktivnosti i one nastale nemogućnošću kretanja starijih stanovnika bile na vrijeme realizirane, uz skrb o zdravlju i zaštiti korisnika Caritasovih usluga, te samih djelatnika i volontera.

1 2