Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: cavtat

Cavtat: Mons. Glasnović krstio peto dijete obitelji Vezilić

Dubrovački biskup Roko Glasnović krstio je malenog Nika, peto dijete u obitelji Marije i Nika Vezilića, u subotu 14. siječnja u Župi sv. Nikole u Cavtatu. Na podjeli sakramenta sudjelovao je i župnik don Mato Karamatić, dekan Konavoskog dekanata.

Kardinal Puljić predvodio slavlje u Cavtatu

Na blagdan Gospe Snježne, 5. kolovoza, franjevački samostan i crkva u Cavtatu, kao i cijelo mjesto, proslavili su zaštitnicu svečanim večernjim misnim slavljem koje je u samostanskom vrtu predslavio umirovljeni vrhbosanski nadbiskup metropolit kardinal Vinko Puljić.

Kardinal Vinko Puljić na proslavi Gospe od Snijega u Cavtatu

U franjevačkom samostanu Gospe od Snijega u Cavtatu svečano je u četvrtak, 5. kolovoza proslavljen blagdan Gospe od Snijega (Gospe od Cavtata), a svečano večernje misno slavlje predvodio je vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić.

Biskup Uzinić zaredio za svećenika đakona Roberta Karačića

Don Robert Karačić zaređen je za svećenika Dubrovačke biskupije subotu 19. listopada u župnoj crkvi sv. Nikole u Cavtatu. U svečanom ozračju u nazočnosti obitelji, svećenika, bogoslova, sjemeništaraca i ostalih vjernika pontifikalno euharistijsko slavlje predvodio je dubrovački biskup mons. Mate Uzinić, koji je ređeniku podijelio sakrament svetog reda.