Budi dio naše mreže
Izbornik

Cavtat: Mons. Glasnović krstio peto dijete obitelji Vezilić

Cavtat (IKA)

Dubrovački biskup Roko Glasnović krstio je malenog Nika, peto dijete u obitelji Marije i Nika Vezilića, u subotu 14. siječnja u Župi sv. Nikole u Cavtatu. Na podjeli sakramenta sudjelovao je i župnik don Mato Karamatić, dekan Konavoskog dekanata.

Krštenju su se posebno radovali Nikovi braća i sestre: Luko, Petar, Lucija i Ana. Za rast u vjeri djeteta osim roditelja i kumova posebno su važni primjeri baka i djedova, stoga su radost primanja sakramenta s obitelji Vezilić podijelili i oni, kao i njihova šira obitelj i prijatelji.

Biskup Glasnović je kao zanimljivost podijelio s okupljenima da se njegovi roditelji, poput roditelja krštenika, zovu Marija i Nikola. U propovijedi je nadalje govorio o tome kako „Bog sve nas poziva kao što je u pročitanom evanđeoskom ulomku pozvao Levija Alfejeva, Mateja carinika: Pođi za mnom!“

Govoreći o sakramentu krštenja istaknuo je kako je to „temeljni sakrament koji nas pritjelovljuje Kristu, po njemu smo djeca Božja i ljubljeni od Gospodina.“ Roditeljima je poručio kako je važno da budu svjedoci vjere i daju djeci dobar primjer i ljubav. Čestitao im je na svjedočanstvu i otvorenosti životu.

Misno slavlje animirao je mješoviti župni zbor župe sv. Nikole Cavtat, navodi se u izvješću cavtatske župe sv. Nikole.