Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: ciovo

Hodočašće planinara na otok Čiovo

U subotu 12. lipnja udruga Ekosspiritus i Hrvatsko planinarsko društvo sv. Patrika organizirali su za svoje članove i prijatelje izlet u sklopu programa „ Lijepa li si...“ na otok Čiovo i grad Trogir.

U Trogiru proslavljen blagdan "Gospe od mlika" – Kandelora

U Župi sv. Jakova apostola u Trogiru proslavljen je 2. veljače blagdan "Gospe od mlika" – Kandelora (Svijećnica). Sveta misa je slavljena u ranoromaničkoj crkvi Gospe kraj mora koja je starim Trogiranima poznatija pod imenom "Gospa od mlika".

Proslavljen blagdan sv. Nikole na Čiovu

Na Čiovu, u Župi sv. Jakova, proslavljen je blagdan sv. Nikole, u nedjelju 6. prosinca, u povijesnoj crkvi sv. Nikole iz 9. stoljeća. Svečano misno slavlje predvodio je župnik fra Matija Matošević.

Suhi petak u Arbaniji na Čiovu

Svake godine prvog petka poslije svetkovine Uzašašća Gospodinova u crkvi Sv. Križa u Arbaniji, istoimenog samostana čiovske župe Žedno-Arbanija, slavi se Suhi petak. Svečano misno slavlje na pobožnost, zvanu još i Prokapanje sv. Križa, ove je godine 31. svibnja 2019. predvodio dominikanac fr. Petar Galić - starješina svetišta bl. Augustina Kažotića u Trogiru.

Završen seminar „Zagovorna molitva za domovinu i narod“

„Zagovorna molitva za domovinu i narod“, trodnevni duhovno-povijesni seminar čiji su organizator Katolička karizmatska obnova u Duhu Svetome i Molitvena zajednica mladih 'Nanovo rođeni', završen je u nedjelju 17. veljače u Dominikanskom samostanu sv. Križa i dvorani hotela Sv. Križ na Čiovu.

1 2