Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: cop26

Papa Franjo uputio pismo katolicima u Škotskoj povodom COP 26

Sveti Otac Franjo uputio je 9. studenoga pismo katoličkim vjernicima u Škotskoj, u kojem moli za mudrost i snagu čelnika prisutnih na Konferenciji o klimatskih promjenama COP26, koja se održava do 12. studenog u Glasgowu, upozoravajući kako se ta prilika ne smije potratiti, objavio je Vatican News.

VIDEO Papina poruka uoči klimatske konferencije u Glasgowu

Papa Franjo pozvao je 29. listopada u video-poruci u emisiji „Misao dana” radiotelevizije BBC na zauzimanje za zaštitu zajedničkoga doma putem obnovljene svijesti o zajedničkoj odgovornosti i solidarnosti temeljenoj na pravdi, prenosi hrvatska redakcija Vatican Newsa.

Papa i s anglikanskim primasom o klimatskim promjenama

Papa Franjo primio je u utorak 5. listopada u Vatikanu anglikanskoga primasa canterburyjskoga nadbiskupa Justina Welbyja s kojim je, kao i drugim vjerskim poglavarima ovih dana, razgovarao o predstojećoj konferenciji UN-a o klimatskim promjenama u Glasgowu, prenosi agencija Kathpress.

Škotski biskupi najavili Papin dolazak u Glasgow

Glasnogovornik Škotske biskupske konferencije najavio dolazak pape Franje na UN-ovu konferenciju o klimi COP26 koja se od 1. do 26. studenoga održava u Glasgowu, prenosi agencija Kathpress.