Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: crkva-sv-nikole-tavelica

Biskup Palić slavio misu u povodu 50. obljetnice izgradnje crkve sv. Nikole Tavelića

Mještani Donjeg Velikog Ograđenika kod Čitluka proslavili su u subotu 2. prosinca 50. obljetnicu blagoslova crkve sv. Nikole Tavelića u tome mjestu svečanom misom koju je predvodio mostarsko-duvanjski biskup Petar Palić, podsjetivši da je gradnja ove crkve započela 1969. godine, dok je prva misa u njoj slavljena za Božić 1971. godine.

Homilija nadbiskupa Stepinca na proslavi blagdana bl. Nikole Tavelića 1940.

Ususret proslavi blagdana bl. Alojzija Stepinca i u vremenu trodnevne duhovne pripreme, koja se održava u župama koje je osnovao Blaženik, Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije donosi propovijedi koje je Stepinac izrekao prigodom blagoslova kamena temeljca i župne crkve ili u nekim drugim prigodama u trima župama u kojima se slavi trodnevnica. Prenosimo homiliju koju je izrekao o proslavi blagdana tada blaženog Nikole Tavelića 29. rujna 1940. u Zagrebu.

Biskup Gorski: Stepinac i danas snažno govori

Zagrebački pomoćni biskup Mijo Gorski predvodio je u utorak 8. veljače euharistijsko slavlje drugoga dana trodnevnice uoči blagdana bl. Alojzija Stepinca u Župi sv. Nikole Tavelića, koju je Stepinac osnovao 1939. godine u zagrebačkom naselju Kustošija.

Preminuo fra Mirko Bagarić, glavni urednik Naših ognjišta

U samostanu u Tomislavgradu u nedjelju 30. kolovoza preminuo je svećenik fra Mirko Bagarić, u 71. godini života, 51. godini redovništva i 46. godini svećeništva. Misa zadušnica služit će se u samostanskoj crkvi Sv. Nikole Tavelića u Tomislavgradu u ponedjeljak 31. kolovoza u 16 sati, a potom je ukop na groblju Karaula u Tomislavgradu, javili su iz Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja Blažene Djevice Marije.

1 2