Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: dan-hrvatskih-mucenika

Hodočašće Župe Šubićevac u Udbinu

Vjernici Župe sv. Ante Padovanskog sa šibenskog Šubićevca hodočastili su u subotu 10. rujna na Udbinu na tradicionalno obilježavanje Dana hrvatskih mučenika, izvijestila je Šibenska biskupija.

Propovijed biskupa Radoša na Udbini

Propovijed varaždinskoga biskupa Bože Radoša na euharistijskom slavlju na Udbini na Dan hrvatskih mučenika, u subotu 10. rujna, prenosimo u cijelosti.

Dan hrvatskih mučenika na Udbini

Dan hrvatskih mučenika proslavljen je u subotu 11. rujna na Udbini. Svečano euharistijsko slavlje predvodio je splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Marin Barišić u koncelebraciji nadbiskupâ Mate Uzinića i Dražena Kutleše, te biskupâ Vjekoslava Huzjaka, Jure Bogdana, Ranka Vidovića, Ivana Šaško i Ante Ivasa, generalnog tajnika Hrvatske biskupske konferencije preč. Krunoslava Novaka, izaslanika zadarskog nadbiskupa mons. Josipa Lenkića, te izaslanika krčkog biskupa preč. Antona Depikolozvane.

Proslavljen Dan hrvatskih mučenika na Udbini

Proslava Dana hrvatskih mučenika 14. rujna na Udbini započela je Križnim putom u 8.45 s Krbavskog polja gdje se 1493. dogodio pokolj. Euharistijsko slavlje s početkom u 10.30 sati predvodio je mons. Petra Palića, hvarski biskup i tajnik HBK. Suslavili su gospićko-senjski biskup Zdenko Križić, riječki nadbiskup i metropolit Ivan Devčić, zadarski nadbiskup i predsjednik HBK Želimir Puljić, dubrovački biskup Mate Uzinić, porečki i pulski biskup Dražen Kutleša, šibenski biskup Tomislav Rogić, šibenski biskup u miru Ante Ivas i gospićko-senjski biskup u miru Mile Bogović.