Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: dikasterij-za-medureligijski-dijalog

Papa Franjo održao niz međureligijskih susreta u Lisabonu

U sklopu pohoda Portugalu, papa Franjo je u petak 4. kolovoza, po povratku u Apostolsku nuncijaturu, gdje je imao zakazan ručak s mladima, održao sastanke s trima odvojenim izaslanstvima, izvijestio je Tiskovni ured Svete Stolice.

Poruka za ramazan i ramazanski Bajram 1444. H. G. / 2023. A. D.

Prefekt Dikasterija za međureligijski dijalog kardinal Miguel Ángel Ayuso Guixot, MCCJ, i tajnik mons. Indunil Kodithuwakku Janakaratne Kankanamalage uputili su u petak 24. ožujka poruku za ramazan i ramazanski Bajram 1444. H. G. / 2023. A. D. koju prenosimo u cijelosti.

Papa Franjo: Jeruzalem posjeduje univerzalnu duhovnu vrijednost

Sveti otac Franjo primio je u četvrtak 9. ožujka 2023., u knjižnici Apostolske palače u Vatikanu, izaslanstvo međureligijske Zajedničke radne skupine za dijalog (Joint Working Group for Dialogue) između Svete Stolice i Palestine te podsjetio na univerzalnu vrijednost Jeruzalema za tri glavne monoteističke religije, prenosi Vatican News.

Nadbiskup Vukšić u Rimu govorio o međureligijskoj situaciji u BiH

Nadbiskup metropolit vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH, mons. Tomo Vukšić, predsjednik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine, 7. lipnja u popodnevnim satima govorio je o međureligijskoj situaciji u Bosni i Hercegovini tijekom 14. plenarnog zasjedanja Dikasterija za međureligijski dijalog koje se održava od 6. do 8. lipnja 2022. u Rimu na temu „Međureligijski dijalog i druželjubivost“.