Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: dr-rok-civljak

Infektolog Rok Čivljak za Vatican News: Zdravstveni djelatnici moraju utješiti pacijenta, pokazati očinsku skrb poput sv. Josipa

Infektolog doc. dr. sc. prim. Rok Čivljak, pročelnik Zavoda za akutne respiratorne infekcije u Klinici za infektivne bolesti „Fran Mihaljević“ u Zagrebu i predsjednik Hrvatskog katoličkog liječničkog društva (HKLD) govorio je za hrvatsku redakciju Vatican Newsa o pandemiji koronavirusa, Papinom pozivu u svezi raspodjele cjepiva, kao i o osobnom svjedočanstvu liječničkog poziva te o radu i zalaganju HKLD-a, objavljeno je u nedjelju 7. studenoga na portalu Vatican Newsa.

Crkva, znanost i struka o cjepivu protiv koronavirusa

Crkva preporučuje cijepljenje. Sama obveza cijepljenja nije moralna dužnost, no odluka hoće li netko prihvatiti ili odbiti cijepljenje mora uključiti odgovornost za vlastito zdravlje i za zdravlje drugoga, rekao je tajnik Komisije HBK „Iustitia et pax” mons. dr. Vladimir Dugalić u sudjelujući 11. siječnja u emisiji Argumenti Hrvatskoga katoličkog radija posvećenoj cijepljenju protiv koronavirusa.