Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Šaško primio predsjednika FEAMC-a

Zagreb (IKA/TU)

Zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško je u ponedjeljak 3. lipnja u prostorijama Ureda zagrebačkoga nadbiskupa razgovarao s predsjednikom Europske federacije katoličkih liječničkih društava (FEAMC) prof. dr. Vincenzom Defilippisom, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Prof. Defilippis boravi u Hrvatskoj povodom sastanka Upravnoga odbora FEAMC-a i konferencije „Profesionalni i etički izazovi u medicini tijekom ratnih sukoba“, održane u Đakovu i Vukovaru od 30. svibnja do 2. lipnja, u organizaciji Hrvatskoga katoličkog liječničkog društva (HKLD). U razgovoru je sudjelovao i prof. dr. sc. Rok Čivljak, predsjednik HKDL-a te nadbiskupov tajnik vlč. Andrija Miličević.

Osim osvrta na Konferenciju iznimno aktualnoga sadržaja u ozračju sadašnjih ratnih sukoba u svijetu, razgovaralo se o dragocjenosti služenja katoličkih liječnika za promicanje ljudskoga dostojanstva, solidarnosti; za zaštitu otajstva života i za otvaranje obzora međuljudskih susreta u svim područjima života. Dotaknute su i neke goruće teme glede sustava zdravstvene skrbi u Europi kao i izazovi u formaciji liječnika te tehnološki razvoj u svjetlu moralnih načela.