Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: medunarodna-konferencija

Stotine katoličkih karizmatika na međunarodnom susretu u Vatikanu

Više od 550 voditelja katoličke karizmatske obnove iz cijeloga svijeta (CHARIS - Chatholic Charismatic Renewal International Services) okupit će se u povodu svetkovine Duhova na međunarodnoj konferenciji u Dvorani Pavla VI. u Vatikanu te od 6. do 8. lipnja razmatrati teme ekumenizma, misija, i zauzimanja za siromašne.

Međunarodna konferencija „Europski identitet”

U povodu 100. obljetnice završetka Prvoga svjetskog rata u Beogradu je 9. studenoga održana međunarodna konferencija „Europski identitet“, u organizaciji Beogradske nadbiskupije. Okupljene u konferencijskoj sali Narodne banke Srbije srdačno je pozdravio i blagoslovio beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar, pomolivši se sa svima da taj skup donese konkretne plodove u budućnosti.

Papa: Velika je sramota što ljudi umiru zbog onečišćene vode

Papa Franjo poslao je poruku sudionicima međunarodne konferencije koja je 8. studenoga počela na Papinskom sveučilištu Urbaniana o temi „Upravljanje zajedničkim dobrom – pristup pitkoj vodi za svakoga“ te istaknuo da taj pristup treba priznati pravom koje proizlazi od ljudskoga dostojanstva; stoga se voda ne može smatrati nekom vrstom robe.