Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: dr-tonci-matulic

U Sisku predstavljena knjiga „Zvrk u Božjim rukama“

Predstavljanje knjige Ante Čaljkušića „Zvrk u Božjim rukama“ održano je u četvrtak, 2. prosinca u Dvorani sv. Ivana Pavla II. u sisačkom Velikom Kaptolu. Knjigu su okupljenoj publici predstavili sisački biskup Vlado Košić, prof. dr. Tonči Matulić i autor.

Dr. Matulić: Je li moguć „otvoreni svijet“ pape Franje?

Prof. dr. Tonči Matulić s Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održao je predavanje „Je li moguć ‚otvoreni svijet‘ pape Franje?“ na simpoziju „Fratelli tutti. Poziv na socijalno prijateljstvo i sveopće bratstvo“ u četvrtak 23. rujna u Zagrebu.

Dr. Tonči Matulić na Školjiću predstavio "Veritatis Gaudium"

Značaj 'Veritatis Gaudium - Radost istine', apostolske konstitucije o crkvenim sveučilištima i fakultetima pape Franje, predstavio je prof. dr. Tonči Matulić na susretu moralnih teologa u utorak 13. srpnja u franjevačkom samostanu sv. Pavla Pustinjaka na Školjiću.

Proslava sv. Ivana Krstitelja u župi Podmilačje

Hodočasnici sv. Ivanu okupili su se u jednom od najstarijih zavjetničkih mjesta u BiH – Podmilačju, 24. lipnja, na središnjoj proslavi svetkovine sv. Ivana Krstitelja. Misu s molitvom za bolesnike predvodio je dr. Tonči Matulić, v. d. pročelnika Katedre moralne teologije na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu u suslavlju s provincijalom Franjevačke provincije Sv. Križa Bosne Srebrene fra Jozom Marinčićem, podmilačkim župnikom i čuvarom svetišta fra Filipom Karadžom, gvardijanom jajačkog samostana fra Vinkom Markovićem te još 15-ak svećenika.

Proslavljen Dan Društva bivših studenata zagrebačkog KBF-a

Društvo bivših studenata Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (DBS-KBF-a) svečano je u subotu 15. veljače proslavilo svoj Dan – Stepinčevo 2020, a na susretu je odlučeno da će se uputiti poticaj zagrebačkom nadbiskupu kardinalu Josipu Bozaniću za što skorije pokretanje postupka proglašenja kardinala Franje Kuharića slugom Božjim, blaženim i svetim.

Održan susret u HKD Napredak na temu „Kriza evangelizacijske paradigme. Kako je Isus iz Nazareta među krštenima postao ‘odsutni Bog’?“

Još jedan u nizu susreta pod zajedničkim nazivom „Samo evangeliziran s radošću evangelizira“, u organizaciji Kršćanskog akademskog kruga i Hrvatskog kulturnog društva Napredak, održan je 17. prosinca u Napretkovom kulturnom centru u Zagrebu na temu „Kriza evangelizacijske paradigme. Kako je Isus iz Nazareta među krštenima postao ‘odsutni Bog’?“ s promišljanjima dr. sc. Tončija Matulića i Petra Baruna.

1 2