Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: dr-tonci-matulic

Proslavljen Dan Društva bivših studenata zagrebačkog KBF-a

Društvo bivših studenata Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (DBS-KBF-a) svečano je u subotu 15. veljače proslavilo svoj Dan – Stepinčevo 2020, a na susretu je odlučeno da će se uputiti poticaj zagrebačkom nadbiskupu kardinalu Josipu Bozaniću za što skorije pokretanje postupka proglašenja kardinala Franje Kuharića slugom Božjim, blaženim i svetim.

Održan susret u HKD Napredak na temu „Kriza evangelizacijske paradigme. Kako je Isus iz Nazareta među krštenima postao ‘odsutni Bog’?“

Još jedan u nizu susreta pod zajedničkim nazivom „Samo evangeliziran s radošću evangelizira“, u organizaciji Kršćanskog akademskog kruga i Hrvatskog kulturnog društva Napredak, održan je 17. prosinca u Napretkovom kulturnom centru u Zagrebu na temu „Kriza evangelizacijske paradigme. Kako je Isus iz Nazareta među krštenima postao ‘odsutni Bog’?“ s promišljanjima dr. sc. Tončija Matulića i Petra Baruna.

Proslavljena župna svetkovina svete Barbare u KBC Zagreb na Rebru

Župa Sv. Barbare djevice i mučenice u KBC Zagreb na Rebru proslavila je u srijedu 4. prosinca svoju nebesku zaštitnicu. Središnje euharistijsko slavlje predvodio je dr. sc. Tonči Matulić, profesor moralne teologije na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Blagdan Gospe od Zdravlja proslavljen u Ogulinu

U župi sv. Križa u Ogulinu je nakon trodnevne duhovne priprave, u četvrtak 21. studenoga proslavljen blagdan Gospe od Zdravlja koji se u najvećoj župi Gospićko-senjske biskupije slavi više od osam desetljeća.

Svetkovina Rođenja sv. Ivana Krstitelja proslavljena u Tounju

Župa Tounj svečano je u ponedjeljak 24. lipnja proslavila svetkovinu nebeskog zaštitnika, Rođenje Sv. Ivana Krstitelja koji se slavi i kao Dan općine. Ova župa u Ogulinskom dekanatu smještena na Jozefinskoj cesti uz veliki kamenolom poznata je po jedinstvenom dvokatnom mostu.

Moralni teolog dr. Matulić o novom Zakonu o pobačaju

Na predstavljanju knjige „Pobačaj: Drama savjesti“ održanom u četvrtak 7. ožujka u Sisku, autor dr. Tonči Matulić osvrnuo se na novi Zakon o pobačaju, zapitavši kakva je to zemlja koja može ozakoniti ubojstvo nerođenog bića.