Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: duhovna-skrb

Vraćena redovita duhovna skrb u Općoj bolnici Karlovac

Svećenici Karlovačkog dekanata u utorak, 8. studenog ponovno su počeli redovitu duhovnu brigu u Opću bolnicu Karlovac, u dogovoru s Upravom bolnice. Prvi dan bolesnike su posjetili karlovački dekan preč. Dražen Karačić i župnik na Dubovcu mons. Antun Sente ml., koji je posjet bolnici završio misnim slavljem u bolničkoj kapeli Sv. Andrije.

Desetljeće uvođenja vjerske službe u Vojsci Srbije

Dana 31. ožujka navršilo se deset godina otkako je 31. ožujka 2011. Uredbom o vršenju vjerske službe u Vojsci Srbije, u sustav obrane u Srbiji uvedena duhovna skrb za njegove pripadnike, članove tradicionalnih crkava i vjerskih zajednica, pa tako i za vjernike katolike.

Pregled duhovne skrbi za medicinsko osoblje i pacijente u pandemiji covida-19 po hrvatskim biskupijama

U emisiji „Argumenti“ Hrvatskoga katoličkog radija u ponedjeljak 23. studenog obrađena je tema duhovne skrbi za oboljele od covida-19 i za medicinsko osoblje. Sa željom što preciznijeg informiranja javnosti, poslan je upit svim nad/biskupijama u Hrvatskoj o osiguravanju duhovne skrbi tijekom koronakrize za oboljele i medicinsko osoblje koje skrbi za njih. Primljene odgovore objavljujemo u cijelosti.