Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: ekonomija

Sveti Otac španjolskim poduzetnicima: Ekonomsko obraćenje bit će moguće kada doživimo obraćenje srca

„Kada možemo više razmišljati o potrebitima; kada naučimo stavljati opće dobro ispred individualnog; kada shvatimo da je nedostatak ljubavi i pravednosti u našim odnosima posljedica zanemarivanja našeg odnosa sa Stvoriteljem, što utječe i na naš zajednički dom – tada ćemo moći preokrenuti štetne postupke koji novim generacijama spremaju neizglednu budućnost”, naglasio je papa Franjo primivši 17. listopada mlade španjolske poduzetnike, javlja Vatican News.

Vatikan: Objavljena Poruka povodom Svjetskog dana turizma 2021.

Tiskovni ured Svete Stolice objavio je u subotu, 11. rujna Poruku koju je prefekt Dikasterija za promicanje cjelovitog ljudskog razvoja, kardinal Peter Kodwo Appiah Turkson, uputio povodom Svjetskog dana turizma, koji se svake godine obilježava 27. rujna. Tema poruke glasi „Turizam za uključivi rast. Osoba onkraj statistika“.

Papa Franjo ustanovio službu katehete

U Vatikanu je u utorak 11. svibnja objavljeno apostolsko pismo u obliku motu proprija pape Franje Antiquum ministerium kojim se ustanovljuje služba katehete.

Biskup Škvorčević krstio peto dijete roditelja Stanišić u Lužanima

Požeški biskup Antun Škvorčević pohodio je 15. veljače Župu Gospe Fatimske u Lužanima i u župnoj crkvi predvodio euharistijsko slavlje tijekom kojeg je krstio Nikolinu, peto dijete Mladena i Andreje Stanišić. U homiliji je ustvrdio kako nas drevni događaji iz Biblije "potiču da otkrijemo kojoj se to zlatnoj teladi danas u Hrvatskoj klanjaju ljudi na različitim razinama i putovima, napose u politici i gospodarstvu, koji u borbi za vlašću i za bogatstvom gaze savjest i odbacuju Boga, i čiji životi nerijetko završavaju u žalosti i ruševini".

1 2