Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: europska-kontinentalna-sinodska-skupstina

Preduskrsni plenarni svećenički sastanak u Krku

U Krku je u srijedu 29. ožujka održan redovni preduskrsni plenarni svećenički sastanak koji je, uz krčkog biskupa Ivicu Petanjka te umirovljenog biskupa Valtera Župana, okupio 40-tak svećenika i redovnika te bogoslove Krčke biskupije. Na sastanku je najavljena reorganizacija biskupije s obzirom na starosnu dob i broj svećenika te pastoralne potrebe.

Rijeka: Okrugli stol o iskustvima s Europske kontinentalne sinodske skupštine

„Zajedništvo Crkve nije narušeno nego je obogaćeno različitostima“, zaključili su predstavnici Riječke nadbiskupije koji su sudjelovali na Kontinentalnom sinodalnom zasjedanju održanom u Pragu od 5. do 9. veljače. Iskustva sa susreta na kojem je sudjelovalo 590 delegata iz 39 europskih biskupskih konferencija iznijeli su 28. veljače na okruglom stolu u Nadbiskupskom domu u Rijeci.

Kardinal Hollerich: Sinoda može postati novo ekumensko proljeće

Nakon završetka Europske kontinentalne sinodske skupštine u Pragu, glavni izvjestitelj Sinode o sinodalnosti kardinal Jean-Claude Hollerich ponovio je u intervjuu za domradio.de 12. veljače da je glavna tema Sinode „sinodalnost“ te istaknuo da ona može postati „ekumensko proljeće“.

Intervent mons. Puljića na susretu predsjednika europskih biskupskih konferencija u okviru europske Kontinentalne sinodske skupštine

Umirovljeni zadarski nadbiskup Želimir Puljić sudjelovao je u ime predsjednika Hrvatske biskupske konferencije mons. Dražena Kutleše, u petak i subotu, 10. i 11. veljače, u hotelu Pyramida u Pragu na drugom dijelu europske Kontinentalne sinodske skupštine, na susretu predsjednika europskih biskupskih konferencije. Intervent mons. Puljića prenosimo u cijelosti.

VIDEO Nadbiskup Német o kontinentalnoj sinodskoj skupštini u Pragu

Predsjednik Međunarodne biskupske konferencije sv. Ćirila i Metoda beogradski nadbiskup i zrenjaninski apostolski upravitelj Ladislav Német se za Katoličku tiskovnu agenciju osvrnuo na prvi i drugi dio europske Kontinentalne sinodske skupštine koja se održava od 5. do 11. veljače 2023. u Pragu.

Intervent mons. Vukšića na susretu predsjednika europskih biskupskih konferencija u okviru europske Kontinentalne sinodske skupštine

Predsjednik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine vrhbosanski nadbiskup i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH Tomo Vukšić sudjelovao je u petak i subotu, 10. i 11. veljače, u hotelu Pyramida u Pragu na drugom dijelu europske Kontinentalne sinodske skupštine, na susretu predsjednika europskih biskupskih konferencije pod predsjedanjem predsjednika Vijeća europskih biskupskih konferencija (CCEE) nadbiskupa Vilniusa mons. Gintarasa Grušasa. Intervent mons. Vukšića, objavljen na stranici Katoličke tiskovne agencije, prenosimo u cijelosti.

1 2 3