Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: fiducia-supplicans

U Rijeci održana tribina o deklaraciji „Fiducia supplicans“

„Ono što kao vjernici trebamo činiti nije samo truditi se oko obraćenja drugih, nego poraditi na svom obraćenju. Moramo se čuvati od osuđivanja drugoga jer nitko od nas nije bez grijeha“, rekao je nadbiskup Mate Uzinić 30. siječnja na tribini u riječkom Ordinarijatu koja je bila posvećena deklaraciji Fiducia supplicans.

Kardinal Matteo Zuppi o "Fiducia supplicans"

Kratki osvrt kardinala Mattea Zuppija, bolonjskog nadbiskupa i predsjednika Talijanske biskupske konferencije, na deklaraciju "Fiducia supplicans" prigodom zasjedanja Stalnog vijeća Talijanske biskupske konferencije. Osvrt je objavila agencija SIR na svojim mrežnim stranicama.

Priopćenje za javnost o primjeni deklaracije „Fiducia supplicans“

"Ovo priopćenje za javnost napisano je kako bi se razjasnila primjena deklaracije "Fiducia supplicans", a istovremeno se preporuča cjelovito i pažljivo čitanje navedene Deklaracije kako bi se bolje razumjelo njezino značenje i svrha", navodi se u uvodu priopćenja od 4. siječnja Dikasterija za nauk vjere. U nastavku donosimo cjeloviti prijevod priopćenja.

Mons. Peta i mons. Schneider pozvali papu Franju da opozove Deklaraciju „Fiducia supplicans“

U Izjavi Astanske nadbiskupije Svete Marije, objavljenoj 19. prosinca 2023., nadbiskup Tomaš Peta, predsjednik Kazahtanske biskupske konferencije, i pomoćni biskup Athanasius Schneider, među ostalim, pozvali su papu Franju da opozove dopuštenje za blagoslov istospolnih i parova u neredovitim stanjima dano u Deklaraciji „Fiducia supplicans – Molitveno povjerenje“ o pastoralnom značenju blagoslovâ, prenosi portal Vjera i djela.

1 2